2022-2023 Aday Öğretmen Klavuzu ve Yönetmeliği

ARTAKADEMİYİZ'e Hoş Geldiniz...

Forum sitemize kayıt(üye) olmak ÜCRETSİZDİR.Sayfamızdaki paylaşımların detaylarını görebilmeniz ve indirebilmeniz için Vip Üye olmanız gerekmektedir.

Admin

Site Kurucusu
Site Yetkili
5 Mayıs 2020
892
286
63
Adaylık süreci; aday öğretmenleri mesleğe, memuriyete, görev yaptığı kuruma ve içinde bulunduğu sosyal çevreye en iyi şekilde hazırlamak üzere tasarlanmıştır. Aday öğretmenler, Eğitim Kurulu kararıyla belirlenen Aday Öğretmen Yetiştirme Programı doğrultusunda, eğitim kurumu müdürleri ve danışman öğretmenlerin sorumluluğunda eğitim ve uygulama görevlerine tabi tutulur. Aday Öğretmen Yetiştirme Programına göre aday öğretmenlerin adaylık süreci, uyum eğitimi ile başlar ve Aday Öğretmen Dosyasının hazırlanması ile tamamlanır. Aday öğretmenlerin adaylık sürecinin, bir yıldan az ve iki yıldan fazla olmayacak şekilde, planlanması esastır. Aday öğretmenlerin adaylık sürecinde, eğitim ve uygulamadan oluşan iki temel görevi bulunmaktadır.
1. Eğitim görevi; a. Uyum eğitimini, b. Aday öğretmenler için hazırlanan adaylık eğitimini, ifade eder.
2. Uygulama görevleri; a. Sınıf içi, eğitim kurumu içi ve eğitim kurumu dışı yapılacak gözlem görevlerini, b. Sınıf ve eğitim kurumu içerisinde yapılacak uygulama görevlerini, ifade eder. Aday öğretmenlerin, eğitim ve uygulama görevlerinden oluşan Aday Öğretmen Yetiştirme Programını tamamlamaları zorunludur. Aday öğretmenlerden Aday Öğretmen Yetiştirme Programına mazeretsiz olarak katılmayanlar ile bu program sonunda Adaylık Değerlendirme Komisyonunca yapılan değerlendirmede Aday Öğretmen Yetiştirme Programını tamamlamamalarına bağlı olarak başarısız olanların, görevine son verilir ve bunlar üç yıl süreyle öğretmenlik mesleğine alınmaz.
Devamı için aşağıdaki klavuzu indrebilirsiniz.
 

Dosyalar

  • 01100517_MYLLI_EYYTYM_BAKANLIYI_ADAY_OYRETMEN_YETYYTYRME_SURECYNE_YLYYKYN_KILAVUZ.docx
    166.8 KB · Okunma: 146
Back
Yukarı